Miyabi 5000MCD Gyutoh 200mm

Miyabi

De 20 cm lange gyutoh uit het 5000MCD-assortiment van Miyabi is indrukwekkend dankzij zijn relatief dunne, maar toch stabiele lemmet en authentieke Japanse lemmetprofiel. De snijrand wordt symmetrisch geslepen met een hoek van 19°, waardoor het aan twee zijden aangescherpte honbazuke-lemmet ongeëvenaard scherp is en u zelfs het fijnste werk zonder moeite verricht. Het lemmet bestaat uit een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal, ingebed in honderd lagen staal. Deze structuur is de basis voor het typische damastpatroon dat elk mes in dit assortiment echt uniek maakt. Het CRYODUR-lemmet is ook ijsgehard bij -196 °C tijdens een speciaal proces en heeft daardoor een rockwellhardheid van ongeveer 63. Het D-vormige heft is een echte blikvanger en ligt zeer comfortabel in de hand. Het is gemaakt van prachtig masur-berkenhout dat perfect bij de traditionele stijl past. Dit hout wordt gekenmerkt door een uniek patroon van grillige lijnen en strepen. Dankzij de perfecte balans zorgt dit heft ervoor dat u moeiteloos en efficiënt snijdt en het mes steeds maximaal onder controle hebt. De gyutoh van Miyabi is een mes dat uitzonderlijk goed snijdt.

  • Damascus-design met 101 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 63 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
  • CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit Masur berkenhout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 31316
€ 429
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het