Cohncave

Alessi

Alessi viert zijn 100 jarig bestaan met een reeks unieke objecten die tot op heden nooit in productie zijn gegaan - iconen die de waarden en identiteit van Alessi's 'Dream Factory' omvatten. De collectie bestaat uit 12 projecten waarbij er telkens 1 project op de eerste dag van de maand wordt onthult.

Beyond: de zoektocht om nog een stap verder te gaan, en nog een. Niet alleen om verder te gaan, maar om iets anders te doen, in een poging om onze manier van werken en onze wereld van objecten te ontwikkelen, en zo te voorkomen dat we op de comfortabele lauweren gaan zitten van routinematige en herhaalde oefeningen.

Conhncave: Susan Cohn is een Australische zilversmid met buitengewone vaardigheid. De koppeling van twee mazen, of metalen netten van verschillende kleuren, om de pure en essentiële vorm van deze nieuwe editie van haar "Cohncave"-beker te vormen, creëert een nieuw optisch effect dat zeer aantrekkelijk en verrassend is. - Alberto Alessi

Dit ogenschijnlijk eenvoudige en minimale middelpunt, voor het eerst gecreëerd in 1992, verbergt een uiterst verfijnd ontwerp. Susan Cohn liet zich inspireren door de afgeschermde meubels waarin vroeger voedsel werd bewaard, en ontwikkelde een intelligent ontwerpproces met een verfijnd moiré-effect dat werd gecreëerd door de doorgang van licht tussen twee boven elkaar liggende netten. Het is een object dat de enge grenzen van de industriële productie overschrijdt, het beoogde gebruik overstijgt en de status aanneemt van een klein kunstwerk.

Toegewijd aan degenen met een eeuwige geest, die nieuwsgierig, creatief, gepassioneerd, en in staat om zichzelf altijd een beetje verder te duwen, net als Susan Cohn die ons opnieuw verrast met werken die kunnen aansluiten bij onze tijd.

  • Fascinerend: een alledaags object dat een mysterie draagt, onmogelijk om niet naar te kijken vanwege zijn voortdurende interactie met licht.
  • Origineel: om in zijn verschillende versies naast elkaar te worden geplaatst, om de complexiteit van het spel van chromatische referenties ten volle te waarderen.
  • Spannend: voor degenen die in design de harmonische vereniging van vorm, functie en emotie waarderen.
Kleur: Blauw
Ref: 54953
€ 170
Gratis verzending vanaf
€ 50

Alessi

Alessi: dat staat synoniem voor design, originaliteit en functionaliteit. Al sinds zijn oprichting wordt er aandacht besteed aan het vervaardigen van kwaliteitsvolle objecten met het oog op een artisanale afwerking. Ieder product brengt emotie teweeg, laat je verrassen en biedt je een andere kijk op een alledaags artikel. Dit alles wordt succesvol verkregen door het creatief omgaan met talloze materialen: porselein, glas, hout, kunststof, … Je bent ondertussen wellicht bekend met de reeks ‘Anna’ of je herkent de mannetjes uit de ‘Girotondo’ reeks direct! Alessi vernieuwt en blijft terzelfdertijd loyaal aan zijn klassiekers. Het Italiaanse merk bestaat nu bijna een eeuw en is tot op heden uitgegroeid tot een waar icoon die ondertussen de hele wereld veroverd heeft!   

Meer van Alessi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het