Miyabi 5000FCD Shotoh 90mm

Miyabi

De shotoh, vrij vertaald 'klein mesje', is geschikt om fruit, groente en kleinere stukken vlees te versnijden. Het mes heeft een kern van fijn koolstofstaal, waardoor de snijrand vanaf het begin vlijmscherp is en dat ook zeer lang blijft. Deze FC61-kern is omgeven door 48 lagen staal die een uniek damastpatroon op het lemmet creëren. De snijrand is geslepen volgens de honbazuke-techniek, die uit drie fasen bestaat (slijpen, aanscherpen en polijsten) en het mes onvergelijkbaar scherp maakt. Omdat het mes geen vingerbeschermer heeft, kunt u de volledige lengte van de snijrand gebruiken. De naadloze verbinding tussen het heft en het uiteinde van het handvat voorkomt eeltvorming op de duim en wijsvinger. Draag optimaal zorg voor uw mes door het alleen met de hand te wassen, het goed te onderhouden en het met een slijpsteen aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen, want zo wordt de snijrand te snel bot. Wij raden snijplanken van hout of bamboe aan.

  • Damascus-design met 48 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van FC61 hardmetalen meskern omringd met 48 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 61 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
  • FRIODUR messen van ijsgehard staal zijn extra stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit pakkahout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 50647
€ 149
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het