DÉ Bord 28cm VAR2

Ann Demeulemeester

Maak eindeloze combinaties en creëer zo een spel tussen licht en schaduw! DÉ is een unieke servieslijn ontworpen door modeontwerpster Ann Demeulemeester, lid van de 'Antwerpse Zes'. Het servies bestaat uit een verscheidenheid aan dégradé-effecten en kleur - telkens handgeschilderd op fijn porselein - en vormen een opmerkelijk lijnenspel. Handgeschilderd. Diameter: 28 cm. Vervaardigd uit porselein.

Kleur: Off-white/Red
Ref: 50400
€ 55
Gratis verzending vanaf
€ 50

Ann Demeulemeester

In Dé, de servieslijn van Ann Demeulemeester en Serax, wordt het spel van clair-obscur, licht en schaduw dat zo eigen is aan de stijl van Ann Demeulemeester vertaald naar een servies. Het resultaat is een collectie schaduw-schilderijen op porselein. Een ‘dégradé’ wordt handmatig op de randen van de fijne borden geschilderd, in verschillende lagen zodat een minutieus lijnenspel ontstaat. Het handwerk maakt ieder bord uniek en er zijn talrijke combinaties mogelijk. De opstelling van de verschillende borden kan zowel aan de gast, de sfeer als aan het gerecht worden aangepast. Bijzonder zijn ook de lichteffecten die ontstaan wanneer dégradé-effecten van borden en kopjes elkaar raken.

Elegantie en verfijning illustreren de veelzijdige en subtiele glazencollecties van Ann Demeulemeester. De ontwerpster tilt met haar mondgeblazen series in loodvrij glas elke tafelsetting naar een hoger niveau. De vormen vloeien moeiteloos in elkaar over en creëren een zuiver en puur geheel. De glazen zijn verkrijgbaar in helder, transparant glas en intrigerende groentinten.

Met dit bestek legt Ann Demeulemeester een vernieuwende vorm op tafel. Puur en een beetje gevaarlijk zelfs. Door haar aanpak in drie dimensies krijgen de messen, vorken en lepels een sterk sculpturale vorm. Een vorm die onderling verschilt in de manier waarop het heft met de hand gefacetteerd werd. De manier waarop het licht door de facetten wordt gebroken creëert een elegantie die in contrast staat met de zwaarte van het bestek.

Meer van Ann Demeulemeester
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het