Miyabi 5000MCD67 Gyutoh 200mm

Miyabi

Deze Japanse gyutoh is het koksmes van de Miyabi 5000MCD 67-reeks. Het mes heeft een kern van MicroCarbide poederstaal, waardoor de snijrand extreem scherp is en dat ook lang blijft. De kern is omgeven door 132 lagen staal die een uniek damastpatroon op het lemmet creëren. De snijrand is symmetrisch geslepen volgens de honbazuke-techniek en dus niet eenzijdig, waardoor het zowel voor links- als rechtshandige koks geschikt is. Omdat het mes geen vingerbeschermer heeft, kunt u de volledige lengte van de snijrand gebruiken. Het heft van zwart essenhout ligt aangenaam in de hand, zodat u het mes stevig onder controle hebt en kunt werken zonder moe te worden. Dit mes is een bijzonder product en verdient het dus om met liefde te worden verzorgd. We raden aan om het alleen met de hand te wassen, goed te onderhouden en met een slijpsteen aan te scherpen. Gebruik het niet op snijplanken van glas, keramiek of steen.

  • Damascus-design met 133 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC66 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 66 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
  • CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit zwart essenhout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 42362
€ 449
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het