Miyabi 5000MCD Rocking Santoku 180mm

Miyabi

Het berkenhout van topkwaliteit dat Miyabi gebruikt, maakt van elk mes een culinair meesterwerk. Zowel het lemmet als het heft worden gemaakt van kostbare materialen die de messen echt in het oog laten springen. En er schuilt meer onder het oppervlak: onder honderd lagen staal zit een ijzersterke kern van MicroCarbide SG2 poederstaal verborgen. Het innovatieve ijshardingsproces van Miyabi garandeert dat elk CRYODUR-lemmet langdurig haarscherp blijft. Het florale damastpatroon dat uit de lagen staal tevoorschijn komt, maakt het lemmet nog slijtvaster. Dit mes met de scherpte van een scalpel is stijlvol afgewerkt met een al even indrukwekkend heft van Karelisch berkenhout (masur). Deze houtsoort is erg gewild voor heften én het enige hout waarvan ooit een Fabergé-ei is gemaakt. De Miyabi messen met berkenhout zien er prachtig uit, zijn ergonomisch gevormd en voelen net zo goed aan als ze eruitzien. Handgemaakt in Seki, Japan.

  • Damascus-design met 101 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 63 Rockwell) en blijft het - lang vlijmscherp
  • CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit Masur berkenhout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 45844
€ 429
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het