Miyabi 5000MCD Chutoh 160mm

Miyabi

De medium chutoh van Miyabi is ideaal om vlees of vis te versnijden of in plakjes te snijden. Het dunne, stabiele lemmet van 16 cm geeft u de volledige controle: met dit mes is precisiewerk kinderspel. Om die reden zweren tal van professionele chefs uit de hele wereld erbij. De kern van het lemmet is gemaakt van MicroCarbide MC63 poederstaal, ingebed in honderd lagen staal van twee verschillende hardheden. Het CRYODUR lemmet ondergaat ook een speciaal ijshardingsproces bij -196 °C en heeft daardoor een rockwellhardheid van ongeveer 63. Door de honbazuke-slijptechniek is het mes zo scherp als een scalpel. Om die scherpte te verkrijgen, wordt het lemmet twee keer geslepen tussen roterende stenen en daarna op een lederen wiel gepolijst. Het heft heeft de traditionele D-vorm die typisch is voor Japanse messen. Het mes ligt comfortabel in de hand en is een echte blikvanger in de keuken dankzij het heft van masur-berkenhout. De subtiele slijping contrasteert elegant met het florale damastpatroon van het lemmet. Verder zorgen het reliëf in het roestvrije staal en de fijne rode lijntjes voor een extra decoratief effect. De chutoh uit de Miyabi 5000MCD-reeks valt op door zijn extreme scherpte.

  • Damascus-design met 101 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 63 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
  • CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit Masur berkenhout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 36478
€ 339
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het