Miyabi 5000MCD Shotoh 130mm

Miyabi

Voor liefhebbers van de Japanse keuken is de shotoh uit de Miyabi 5000MCD-reeks een lust voor het oog. Met zijn lengte van 13 cm is het mes ideaal om fruit en groente schoon te maken, te schillen en te versnijden. Het heft van de shotoh is gemaakt van masur-berkenhout, een houtsoort met een uniek nervenpatroon. Een dop met reliëf op het einde en een subtiel inlegstukje in mozaïek maken het elegante uiterlijk van het mes af. Het D-vormige heft houdt het mes perfect in balans en geeft u alle controle, zodat u moeiteloos en nauwkeurig kunt snijden. Het lemmet heeft een prachtig damastpatroon en een harde kern van MicroCarbide MC63 poederstaal, omgeven door honderd lagen van twee soorten staal. Bovendien is het CRYODUR-lemmet ijsgehard bij -196 °C, waardoor het een rockwellhardheid van ongeveer 63 heeft en steeds scherp en flexibel blijft. Als afwerking slijpt Miyabi het lemmet volgens de honbazuke-techniek: tussen twee draaiende stenen wordt het extreem scherp en vervolgens wordt het gepolijst met een lederen wiel. De shotoh van Miyabi is het perfecte huwelijk van schoonheid en functionaliteit.

  • Damascus-design met 101 lagen staal
  • Het mes heeft een kern van MicroCarbide MC63 poederstaal omringd met 100 lagen roestvrij staal. Zo is het lemmet zeer hard (ca. 63 Rockwell) en blijft het lang vlijmscherp
  • CRYODUR messen van ijsgehard staal zijn extreem stevig en blijven langer scherp
  • Authentiek Japans mesprofiel
  • Met de hand geslepen volgens het Honbazuke proces
  • Comfortabele, ergomische greep uit Masur berkenhout
  • Met de hand vervaardigd in Seki, Japan
  • Handwas aanbevolen
  • Levenslange garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Ref: 31315
€ 309
Gratis verzending vanaf
€ 50

Miyabi

De lange traditie van de alom bekende Japanse zwaarden staat aan de basis van de productie van deze kwaliteitsvolle Japanse messen van het – zoals de naam reeds verraadt- Japanse merk Miyabi. De productie van ieder Miyabi mes situeert zich in de stad Seki, hét centrum van de productie van traditionele Japanse zwaarden en messen. Miyabi combineert expertise en know- how met een sobere schoonheid en oog voor detail. Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen volgens de traditionele ‘Honbazuke’ methode. Deze complexe methode bestaat uit 3 stadia waarbij het lemmet een uitermate scherpte verkrijgt. Vervolgens wordt ieder mes behandeld met de Cryodur® of Friodur® technologie, zo wordt een perfecte flexibiliteit en bestendigheid tegen corrosie gegarandeerd.

Kortom, de authentieke Japanse messen van Miyabi staan garant voor superieure kwaliteit en een uitermate scherpe snede die je een perfecte snij-ervaring geven! Zo wordt smaakvol koken een plezier.

Meer van Miyabi
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het