Silver Kookpot

Demeyere

De Silver reeks is Demeyere’s nieuwste reeks waarin 100 jaar knowhow en ervaring gebundeld zit. De 7-lagige bodem met koperen plaat loopt deels aan de zijkant uit, dit zorgt voor de ultieme warmtegeleiding en -verdeling! Zijn dubbelwandige deksel behoudt warmte optimaal. Verder is de Silver kookpot afgewerkt met ergonomische handgrepen die langer koel blijven. (Opgelet, bij gasfornuizen waar de vlam over de rand van de bodem komen kunnen de handgrepen wel warm worden!) De gietrand zorgt er bovendien voor dat je zonder te morsen kan gieten. Afgewerkt met duurzame Silvinox® . Geschikt voor alle vuren. Diameter: 18 cm.

Kleur: Inox
Ref: 42193
Maat:
€ 215
Gratis verzending vanaf
€ 50

Demeyere

Het begon allemaal in 1908, wanneer Maurice Karel Demeyere een metaalbewerkingsbedrijf opstartte. In de Eerste Wereldoorlog werd de productie stilgezet en maakte Maurice Demeyere deel uit van afdeling Genie bij het Belgische leger waar hij technische kennis opdeed. 1919: Maurice en zijn broer Willem hervatten het werk en breidden het bedrijf langzaam uit. Ze produceerden onder andere keukenvoorwerpen en onderdelen voor het Antwerpse ‘Bell Telephone’. Tijdens Wereldoorlog II spitste Demeyere zich vooral toe op de productie van grote soepketels, om zo aan de vraag (die ontstond door voedselbedelingen) te voldoen. In het jaar 1946 werd vervolgens de beslissing genomen om zich definitief te specialiseren in de productie van huishoudartikelen. Nieuwe innovatieve technologieën werden ontwikkeld: Silvinox en Triplinduc. Het eerste, uitgevonden door Maurits Demeyere is een oppervlaktebehandeling die zorgt dat roestvrij staal beschermd wordt tegen agressieve zepen, zuren en vingerafdrukken. Zo blijven potten en pannen jaar na jaar zilverwit en glanzend, ook na intensief gebruik! De tweede innovatie, de Triplinduc bodem, bestaat uit een unieke samenstelling van verschillende metaallegeringen en geeft tot 30% meer rendement op inductievuren. Het opvolgen van nieuwe trends en het investeren in vernieuwde technologieën zorgde al snel voor een groeiend kwaliteitsvol assortiment. Tevens verkreeg de naam ‘Demeyere’ meer en meer naam en faam en groeide gestaag uit tot een waar begrip voor professionele en hobbykoks!

Meer van Demeyere
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het