LK Table Clock ø11cm

Arne Jacobsen Clocks

Arne Jacobsen beheerste het totaalontwerp tot in de puntjes: Architectuur, meubeldesign, lampen, bestek, textiel, horloges etc. In verband met een gebouw voor de directeur van de fabrikant van elektriciteitsproducten Lauritz Knudsen in 1939 zag de LK-tafelklok het levenslicht. Typerend voor Arne Jacobsen, is het ontwerp zowel architectonisch als minimalistisch, maar tegelijkertijd beïnvloed door Lauritz Knudsens industriële benadering van design met plastic als het nieuwe magische materiaal van die tijd. De graphics worden gekenmerkt door een persoonlijke, bijna handgetekende, aanraking met dubbele handen. Tegenwoordig heeft het horloge zowel een snooze- als een lichtsensor, zodat je met een zwaai van je hand zowel dag als nacht kunt zien hoe laat het is.

Kleur: White
Ref: 55608
€ 134.95
Gratis verzending vanaf
€ 50

Arne Jacobsen Clocks

Alle klokken zijn gemaakt van de originele ontwerpen van Arne Jacobsen, die hij heeft gemaakt in verband met verschillende projecten die een lange, ongelooflijk productieve en artistieke volledig unieke carrière als architect en ontwerper omvatten.

Arne Jacobsen ontwierp de klokken van zijn gebouwen: het stadhuis van Arhus, het stadhuis van Rødovre en de Deense Nationale Bank. Voor Lauritz Knudsen ontwierp hij in de jaren '30 de Station wandklok. Tegenwoordig is de wandklok een nuttig en decoratief object om in huis te hebben, dat meestal de huisstijl en de keuze van het decor ondersteunt.

Meer van Arne Jacobsen Clocks
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het